середу, 24 вересня 2014 р.

Шосте військове паломництво до Чудотворної Зарваниці

20-21 вересня у Зарваниці, відбулася проща Шостого Військового паломництва, яку очолив головний капелан для війська при УГКЦ-преосвященіший владика Михаїл Колтун(єпарх Сокальсько-Жовківський). У прощі взяли участь: учасники АТО, військові капелани, курсанти та представники силових структур України. Біля парафіяльної церкви, відбулося привітання преолсвященніших владик Михаїла Колтуна та Богдана Манишина(єпископа-помічника Стрийського) останній, нещодавно відвідував з душпастирською опікою військових на Сході України. Слово привітання, пролунало для всіх учасників прощі, які у ці дні прийшли до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, молитися за мир і спокій в Україні. Цьогорічне паломництво військових, благословив Глава і Батько УГКЦ- блаженніший патріярх Святослав Шевчук, який зазделегідь своєю далекоглядністю звернувся із душпастирським листом-посланням у якому заохочував усіх прийти до Зарваниці для того, щоби у молитві просити Миру для України та кращої долі для нашого нараду. Проща розпочалася із молебня до Богородиці перед Чудотворною іконаю. По його завершенні, відбувся Хресний хід до Чудотворного місця Об'явленння. Біля стелли Зарваницької Матері Божої, високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк привітав- усіх прочан та у своїй проповіді закликав про постійну молитву за Україну та український народ, а особливо за наше військо, яке з великою мужністю відстоює нашу СВОБОДУ.

 Перед фігурою Зарваницької Матері Божої, помолилися молитву, яку уклали військові капелани на передових АТО. Слова молитви промовляли у певній послідовності: воїни, матері, дружини та діти військових, медики, волюнтери, військові медійники та отці-капелани. "Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться..."Мт.5,9.







середу, 17 вересня 2014 р.

Професійна проща працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій


 У неділю, 14 вересня, на передодні святкування
Дня  Рятівника в Україні, свою професійну прощу до Чудотворної Зарваниці- мали працівники Державаної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області. В паломництві, прийняли участь, також члени їхніх сімей та родин. У Соборі Зарваницької Матері Божої, було відслужено Святу Літургію, а бажаючі, мали змогу скористати із Святої Тайни Покаяння. По завершенні літургії, було відслужено Хресну Дорогу. Пізніше, учасників прощі на чолі із Начальником Управління в Тернопільській області- полковником п. Віктором Маслеєм, в парафіяльній каплиці, привітав - отець декан Володимир Топоровський, який благословив наших рятівників мощами святих мучеників та побажав їм гідно та жертвенно нести свою службу.



неділю, 14 вересня 2014 р.

Професійна проща медпрацівників


Цієї суботи, 13 вересня  у Зарваниці, відбулася профісійна проща працівників медичних служб та закладів. В цей день, медпрацівники мали Святу Літургію у Соборі Зарваницької Матері Божої, по її завершенні, було відслужено водосвяття на Святому джерелі. Лікарська професія- одна з небагатьох, про яку говорять у категорії покликання. Ідеал лікаря: людина на високому духовному і моральному рівнях, із доброю професійною підготовкою, чутлива до інших, готова до самопожертви.

Взірцем для лікаря повинен бути сам Христос Спаситель, який власним прикладом милосердя чинив чуда оздоровлення,  як для духовно так і тілесно хворих.
 Кожен лікар повинен розглядати свою діяльність як можливість наслідувати Христа, як служіння Йому. " ... Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших - ви мені зробили."(Мт. 25. 40)
Святу Літургію, очолив декан Зарваницький, о. Володимир Топоровський у співслужінні капеланів у справах душпастерства охорони здоров'я УГКЦ. У часі проповіді, виголошеної отцем деканом, було наведено приклади великого Героїзму наших медпрацівників протягом трагічних, сумних подій нашого часу- під час Революції Гідності та АТО. Сьогодні, як ніколи ми всі потребуємо їхньої висококваліфікованої допомоги у важкому, довготривалому  лікувальному процесі реабілітації  учасників майдану та бойових дій на Сході України. По завершенні Божественної Літургії із словами подяки, до медпрацівників, звернувся о. Микола Медюх(сотрудник Собору Зарваницької Божої Матері).
Від імені Високопреосвященного Архиєпископа та Митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка, слова привітання із побажанням Божого благословення на плідну лікарську працю- зачитав головний капелен для медиків при нашій митрополії- о. Андрій Желізко. На завершення професійної прощі медпрацівників, у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці, перед Чудотворною іконаю Зарваницької Богородиці- було відслужен молебень на оздоровленн та уділено благословення мироточивими мощами святих.


середу, 10 вересня 2014 р.

Свята Тайна Єлеопомазання(Соборування)

Цієї п'ятниці 12 вересня, буде служитися Свята Тайна Єлеопомазаня (Соборування). Початок: у 10.00 г-дині Божественна Літургія, по її завершенні- Соборування. Також пригадуємо про можливість, при потребі, приступити до Святої Сповіді.

понеділок, 8 вересня 2014 р.

Перша Свята Літургія у родинному селі

Першу Святу Літургію у родинному селі Зарваниці, цієї неділі, відслужив новопоставленний ієрей Євген Кобильник. Відповідно до традиції, отця Євгена із його родинного дому до парафіяльної церкви Пресвятої Трійці, спровадили: отець ректор Іван Римар, спільно із братами семінаристами та парафіяльними діточками. Біля парафіяльної каплиці, відбулося привітання нашого священика- о.деканом Володимиром та оцями сотрудниками: Петром Пастухом і Тарасом Винницьким, які на пам'ятку про Першу Святу Літургію у рідному селі- подарували візантійські ікони. Сестра Єфросинія ЧСВВ, приготувала вітання для о. Євгена  від парафіяльних діточок. Недільну науку на тему священства, виголосив отець ректор, який окреслив у проповіді: гідність та відповідальність священичого служіння. На завершення, новопоставлений ієрей Євген, виразив слова подяки усім, хто йому  допомагав дійти до цього дня і хто обіцяв йому далі допомагати у своїх молитвах, якнайкраще сповнити священиче служіння.


суботу, 6 вересня 2014 р.

Успеньська проща Коломийсько-Чернівецької єпархії

Цьогорічна проща Коломийсько-Чернівецької єпархії, була присвячена молитві за мир і спокій в Україні. Незважаючи на несприятливі погодні умови(безперестаний проливний дощ, який багатьох паломників супроводив цілу пішу прощу) , кількість прочан була багатотисячною, адже кожний із нас свідомий, що спільна молитва за Україну та Український народ, сьогодні як ніколи потрібна для того, щоби ми змогли жити спокійним та мирним життям. Для тих хто цікавиться життям відпустового Марійського
 Духовного Центру, вже стає звичним, що кожні наші прощі є присвячені молитві за мир та спокій в Україні. Наш  народ є дуже побожним і миролюбивим, який не перестає вірити у чудо сотворене через постійну та безнастанну молитву. Цікавою була сама програма прощі: сучасну Хресну дорогу- поклали молодь та діти сю Красна Надвірнянського р-ну при допомозі церковного регента та отця пароха митрофорногопротоієрея Івана Бойка. У вечері Божественну літургію очолив Високопреосвящений Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк у співслужінні преосвященнішого владики кир Василія Івасюка, правлячого архиєрея Коломийсько-Чернівецького та чисельного духовенства. По всіх наших храмах цілу ніч проходили нічні чування. В парафіяльній каплиці о 24.00 год. відбувся виступ духовно-патріотичної пісні, по його завершенні оздоровчі молитви. Цього вечора, митрополит Василій, уділив дияконські свячення Ярославу Шевчуку. Наступного дня тисячі прочан взяли участь у Святій  Архиєрейській літургії на Чудотворному місці Марійського Духовного Центру.








четвер, 4 вересня 2014 р.

День Незалежності на Зарваницькій парафії

    "Боже великий, єдиний! Нам Україну храни..."- такими словами гімну за Україну та наш народ, кожного разу, молимося дорогі у Христі браття та сестри по завершенні Божественної літургії. Завжди у всі важкі часи випробування для нашого народу, нам у помочі була віра скріплена молитвою, постом та усяким добрим ділом милосердя. Цьогорічне святкування Дня Незалежності є сповнене смутку, бо сьогодні ми у поминальних панахидах, згадуємо пам'ять не тільки Славних Героїв минулого, але також наших сучасників: Героїв Небесної Сотні та багатьох воїнів-героїв АТО. Вічна Пам'ять усім, хто ціної своєго життя виборюва та продовжує виборювати і захищати нашу НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!