неділю, 14 вересня 2014 р.

Професійна проща медпрацівників


Цієї суботи, 13 вересня  у Зарваниці, відбулася профісійна проща працівників медичних служб та закладів. В цей день, медпрацівники мали Святу Літургію у Соборі Зарваницької Матері Божої, по її завершенні, було відслужено водосвяття на Святому джерелі. Лікарська професія- одна з небагатьох, про яку говорять у категорії покликання. Ідеал лікаря: людина на високому духовному і моральному рівнях, із доброю професійною підготовкою, чутлива до інших, готова до самопожертви.

Взірцем для лікаря повинен бути сам Христос Спаситель, який власним прикладом милосердя чинив чуда оздоровлення,  як для духовно так і тілесно хворих.
 Кожен лікар повинен розглядати свою діяльність як можливість наслідувати Христа, як служіння Йому. " ... Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших - ви мені зробили."(Мт. 25. 40)
Святу Літургію, очолив декан Зарваницький, о. Володимир Топоровський у співслужінні капеланів у справах душпастерства охорони здоров'я УГКЦ. У часі проповіді, виголошеної отцем деканом, було наведено приклади великого Героїзму наших медпрацівників протягом трагічних, сумних подій нашого часу- під час Революції Гідності та АТО. Сьогодні, як ніколи ми всі потребуємо їхньої висококваліфікованої допомоги у важкому, довготривалому  лікувальному процесі реабілітації  учасників майдану та бойових дій на Сході України. По завершенні Божественної Літургії із словами подяки, до медпрацівників, звернувся о. Микола Медюх(сотрудник Собору Зарваницької Божої Матері).
Від імені Високопреосвященного Архиєпископа та Митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка, слова привітання із побажанням Божого благословення на плідну лікарську працю- зачитав головний капелен для медиків при нашій митрополії- о. Андрій Желізко. На завершення професійної прощі медпрацівників, у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці, перед Чудотворною іконаю Зарваницької Богородиці- було відслужен молебень на оздоровленн та уділено благословення мироточивими мощами святих.


Немає коментарів:

Дописати коментар