четвер, 26 червня 2014 р.

"Канікули з Богом 2014" у Зарваницькому деканаті

З 16 по 20 червня в с. Зарваниця відбувся літній табір для дітей. Весело та активно провести свій час їх запросили священики з Зарваницького деканату. Вже другий рік поспіль діти приїжджають в цей табір, щоб під їхнім проводом гарно відпочити, набратися нових вражень, знайти нових друзів, а також, щоб духовно збагатитися і пройти християнський вишкіл. Цього року до нас завітало 130 дітей віком від 10 до 16 років. Їх розподілили на 4 групи. За кожною групою були закріплені аніматори, які відповідали за дотримання порядку в таборі. Для дітей проводилися пізнавальні екскурсії, спортивні змагання, вікторини, розвиваючі ігри, тематичні гуртки. Починаючи з понеділка весь табір організовано дотримувався розпорядку. З 10.00 до 12.00 відбувався приїзд дітей та реєстрація, а також поселення в реколекційний будинок. Дальше їх розподілили по групах, де відбулося знайомство з аніматорами і ознайомлення з правилами табору.
Велика увага протягом цих п’яти днів зверталася на духовне виховання дітей. Духовною темою табору була «Дев’ять плодів Святого Духа», яку щодня розглядав та обговорював з дітьми священик. Також кожного ранку о 8.00 відбувалася Служба Божа, під час якої діти та аніматори мали змогу приступити до сповіді та причастя.
Після обіду діти працювали в групах, де мали змогу творчо підійти до виготовлення речей своїми руками. В вівторок та в четвер вони грали квест по Зарваниці, а в середу – футбол.  Для тих, хто любить танцювати щовечора включали банси. Особливо дітям сподобався королівський танець, який танцюють в парах.
В четвер неподалік від співочого поля для дітей запалили велике багаття. Але перед цим кожна група «давала завершальні концерти», часто з веселими анекдотами та коміксами.
Кожна дитина вчилася бути самостійною, вміти дружити, поважати інших, висловлювати свою думку, бути корисною для колективу. Адже в таборі, далеко від рідної домівки, якраз можна було показати себе та свої таланти.

2 коментарі:

  1. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  2. Хочу піти на прощу до Зарваниці цього року. Знайшов спикок прощ http://www.zarvanycia.cc.ua/ Але чи знайду я час? І чи зможу прийти з Тернополя за два дні? Чи краще із Дружби йти?

    ВідповістиВидалити