неділю, 26 серпня 2012 р.

Проща Мельнице-Подільського деканату Бучацької єпархії


Вчора, 25 серпня до Зарваниці прийшли пішки паломники Мельнице-Подільського деканату Бучацької єпархії в кількості 150 осіб на чолі з о. деканом Володимиром Крушинським, який є парохом сіл Білівці, Боришківці, Трубчин. Прочани йшли пішки чотири дні. З ними теж йшли пішки сестри Мироносиці с. Андрея і с. Соломія, які впродовж всієї пішої прощі провадили молитви, духовні розважання і також веселі розваги. У Зарваниці паломників зустрів і привітав о. Петро Пастух, а також поблагословив мощами мучеників перших християн. О 19.00 год. відбулась вечірня, а о 20.00 год. Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк. Святу Літургію співав хор з села Дністрове.
Цього дня також ще прийшли пішки прочани Бучацької єпархії із села Ягільниця – 65 осіб з о. Олегом Ольховецьким, 70 осіб із смт Золотого Потоку і теж з м. Чорткова – 100 осіб з о. Григорієм Канаком.
Після Літургії всіх паломників привітав митрополит Кир Василій. Відтак відбувся похід із співом та свічками до Чудотворного Джерела. Там відслужили Молебен до Богородиці та Освячення води.






Немає коментарів:

Дописати коментар