неділю, 30 серпня 2015 р.

Проща Тячівського деканату із Закарпаття

Проща паломників із Закарпаття проходила в особливому молитовному дусі. Організаторами прощі були священики із Тячівського деканату, які разом із вірними здолали велику відстань для того, щоби просити в Матері Божої заступництва в Її святих молитвах для нашого рідного краю.
 Надзвичайною була молитва вервиці, де розважання проходили із роздумами над уривками Святого Євангелія із коментарями. В часі кожного із розважань люди молилися співаючи побожних пісень. По завершенні Святої літургії, наші прочани звершили хресний хід із запаленими свічками та піснею на честь Зарваницької Божої Матері. В 22.00 відслужили Хресну дорогу а опівночі в Зарваницькому соборі  розпочалися нічні чування. Зарваниця є тим Святим Місцем, яке зі щирістю приймає усіх прочан.






суботу, 29 серпня 2015 р.

Зустріч прочан із Коломийсько-Чернівецької єпархії на празник Успення Божої Матері


Тисячі прочан із гуцульщини, буковини та прикарпаття прийшли на празник Успення Божої Матері на прощу до Зарваниці. Два дні ми споглядали те, як паломники стояли у безперервній черзі до Чудотворної ікони Зарваницької  Божої Матері. Великою є любов наших прочан до Богородиці і тільки вона, може пояснити ту жертвенність, яка проявляється в нашому українському народі. Окремі прочани були в дорозі із пішою ходою сім, а то і більше днів. Цьогорічну прощу на Успення, очолив Архиєпископ та Митрополит Тернопильсько-Зборівський кир Василій Семенюк, який перед вечірнєю ще раз привітав усіх прочан і заохотив до молитви та посту за Мир в Україні.








понеділок, 24 серпня 2015 р.

Свято ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ на Зарваницькій парафії



СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ! Дорогий УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДЕ, з нагоди великого національного свята ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТИ, просимо прийняти найщиріші вітання. Сьогоднішній день, ми розпочали та провели молитвою за Україну, наше військо та наш народ. Тут у стіп Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, молитва за Неньку Україну та кращу долю для нашого народу відбувається кожного дня: ранком і вечером. Кожного дня у своїх молитвах молимося за наших воїнів-захисників, просимо Миру та Спокою для усіх нас, щоби Господь зберігав людське життя, бо воно найцінніше з того всього, що ми маємо- воно є дарунком від Бога! Заохочуємо усіх до молитви за Мир та Спокій в Україні. Щиро віримо в те, що Господь вислухає наші благальні прохання.
 Складаємо подяку усім, хто спричинився до виступу з нагоди Дня Незалежності: п. Марії Мерві(працівнику будинку культури с. Зарваниці), місцеві владі нашого села та парафіяльним діточкам. Благослови нас усіх Боже, Своїм миром та любов'ю!