неділю, 29 березня 2015 р.

Зустріли та привітали перших прочан!


 Цієї суботи, 28 березня, ми зустріли та привітали перших прочан із Київа та Кам'янець-Подільського, які із щорічним паломництвом, ідуть від родинного села патріарха  Йсопа (Заздрості) до Зарваниці. Цьогорічну  прощу, жертвували за Мир та Спокій в Україні, за кращу долю для нашого народу. Незважаючи на складні погодні умови, паломники цілу дорогу молилися зупиняючись біля кожної із стацій та робили розважання над муками і хресною смертю нашого Спасителя. В парафіяльній церкві Пресвятої Трійці, було відслужено подячний молебень до Богородиці. Дякували Матері Божій за те, що Вона є завжди із нашим Українеським народом, просили у Неї Небесного Заступництва для наши воїнів-захиників. У своїх молитвах згадали усіх тих, хто сьогодні перебуває у великій небезпеці смерті, яка є спричинина страшними подіями на Сході у зоні АТО. Віримо у Боже милосердя та Покров Пресвятої Богородиці над нашим рідним краєм.











пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Світо для світу, Світло для нас!

"І ще промовляв до них Ісус, і так їм казав: Я - світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме у темряві, а матиме світло життя",,,Ів. 8. 12. Мореплавці, які подорожують по морю, мають свій дороговказ, який зберігає їхні життя тоді, коли вони наближаються до берега. Таким дороговказом є маяк, який через сигнальні вогні (світло)- подає попередження про небезпеку, тим самим рятує їхні життя( зберігає та продовжує). Господь наш Ісус Христос для християнина робить щось набагато більше: жертвує Себе задля нашого спасіння, помираючи на хресті і тим самим дарує нам життя вічне. Через Святу Тайну покаяння, рятує та звільняє від неволі гріха, тому той який є врятований, має багато працювати над помноженням своєї духовності. Наша віра в Сина Божого допомагає нам побачити Світло нашого спасіння, іти за Ним і не залишатися більше у темряві!

суботу, 7 березня 2015 р.

Св. Тайна Соборування (Єлеопомазання)

Свята тайна Соборування (Єлеопомазання) у місяці березні 2015 року Божого відбудеться у другу п'ятницю місяця 13.03.2015 р. Б. у Парафіяльній церкві Пресвятої Тройці, с. Зарваниця.

Розпорядок Богослужень 13.03.2015 р.Б.
08.00 Божественна Літургія
10.00 Божественна Літургія (Сповідь прочан)
Свята тайна Соборування (Єлеопомазання)