понеділок, 29 грудня 2014 р.

Запрошуємо на спільну молитву подяки за прожитий рік

Подячна молитва за прожитий рік та отримані ласки, буде служитися перед Чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої о 21.00 год. 31 грудня. Запрошуємо всіх бажаючих на спільну молитву.

неділю, 28 грудня 2014 р.

Свята Тайна Єлеопомазання(СОБОРУВАННЯ)

Свята Тайна Єлеопомазання (СОБОРУВАННЯ), буде служитися 2-го січня 2015 р. Б., в першу п'ятницю місяця о 11.00 год.,як звичайно початок Божественної Літургії. По її завершенні- Св. Тайна Єлеопомазання. У зв'язку із змінами, просимо повідомити усіх бажаючих, про яких ви знаїте із власного спілкування чи приятелювання. При виникнені запитань, прохання звертатися за номером: 067 27 47 621-о. Володимир.

понеділок, 22 грудня 2014 р.

Глава УГКЦ: "Лише любов до Бога і Батьківщини може зробити людину героєм"





г





Ми справді зможемо перемогти не тільки зовнішнього агресора, а й економічні негаразди, суспільні кризові ситуації, реформувати наше суспільство лише тоді, коли навчимося робити діла милосердя, як це робив святий Миколай. Про це сьогодні, у день Святого Миколая сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у храмі Святого Миколая на Аскольдовій могилі.
Святий Миколай знаний у Христовій Церкві сьогодні через те, що був повним і достовірним втіленням Божої любові. Він був християнином, учителем Церкви, батьком своїх дітей, бо всією душею любив Бога і ближніх.
«Тому і для нас сьогодні, - каже Глава Церкви, - він став учителем любові. Мабуть, через те і люблять сьогодні діти святого Миколая, що в його день вони відчувають особливу увагу і любов до себе. Саме Божественна любов є причиною, що ми сьогодні святкуємо пам'ять великого учителя того, як ми повинні любити».
Блаженніший Святослав просить ще приглянутися до святого. Він називається Миколай. У грецькій мові дослівно це звучить «Ніколаос», у перекладі  на українську «перемога народу». «Як багато в цьому році ми думали про перемогу… І у своїй особі сьогодні святий Миколай відкриває нам дорогу до цієї перемоги», - вважає архиєрей.
На його переконання, у постаті святого Миколая ми можемо побачити й зрозуміти дорогу до нашої всенародної перемоги, що «лише любов до Бога і до своєї Батьківщини може зробити людину героєм». «Не ненависть до ворогів, не бажання з кимось поквитатися, а любов. Любов до своєї Батьківщини, до своєї сім’ї, до своїх дітей стає тою силою, завдяки якій людина здатна віддати власне життя за своїх друзів, за свій народ, за свою Церкву, за християнську віру», - підкреслив Глава УГКЦ.

 Згідно інформації УНІАН.

















ЗзЗЗ







Детальніше читайте на УНІАН:http://religions.unian.ua/catholicism/1023987-glava-ugkts-lishe-lyubov-do-boga-i-batkivschini-moje-zrobiti-lyudinu-geroem.html

пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Свято Св. Миколая на нашій Зарваницькій парафії

 Цьогорічне свято св. Миколая на нашій парафії, приготувала с. Єфросинія ЧСВВ за участю парафіяльних дітей. Традиційно в цім дні, ми всі очікуємо від св. Миколая Чудотворця, якогось певного дарунка(такого собі чуда), але чи всі ми готові принести у дар іншим- тепло наших сердець та нашу щирість. Цього можна навчитися у найменших наших парафіян, які так щиро по-дитячому вітали та розповідали св. Миколаєві віршики та добрі свої учинки, найкращим серед яких стала наша постійна молитва за мир та спокій в Україні. Сьогоднішнього вечора ми теж стали до молитви перед Чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері разом із святим отцем Миколаєм та просили за збереження життя наших Воїнів-Героїв, за звільнення полоненних, одужання поранених та припинення кровопролиття. Мир для Українського Народу- буде найкращим дарунком та чудом від Великого Святого Чудотврця!







неділю, 7 грудня 2014 р.

Свята Тайна Єлеопомазання(СОБОРУВАННЯ)

12 грудня у другу п'ятницю місяця в парафіяльній церкві с. Зарваниці, відбудеться Свята Тайна Єлеопомазання(СОБОРУВАННЯ). Початок о 10.00 г. -Божественна Літургія, по її завершенні - молитва Таїнства Соборування. Додаткову інформацію можна отримати за номером телефону: 067 27 47 621- о. Володимир.