понеділок, 25 серпня 2014 р.

Розпорядок богослужінь на Успеньську прощу

У середу 27 серпня: з12.00г. - вітання наших прочан; початок Святої сповіді.18.30 - вечірня; 19.30 Свята Архиєрейська літургія, яку очолить Високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Сем енюк, 22.00 - похід до Чудотворного місця із запаленими свічками де буде відслужено молебень до Богородиці та освячення води. Протягом цілої ночі у наших храмах будуть нічні чування та молитви нат оздоровлення. В 13.00 27 серпня , відбудеться виступ духовно-патріотичної пісні, також у програмі дня виступ молодіжних організацій із Карпатьського краю під проводом отця мітрата Івана Бойка" Хрестна дорога нашого часу". 28 серпня на саме Успіння Божої Матері у парафіяльній каплиці буде служитися Свята літургія в 11.00 г.

суботу, 23 серпня 2014 р.

Пам'ять героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ-серед живих

З 14по 17 серпня у Зарваниці проходили зустрічі родин Героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ із представниками Української асоціації фахівців- з подолання наслідків психотравмуючих подій Євромайдану(під головуванням п. Вікторії Кочубей, при сприянні та організаційній допомозй УГКЦ). Серед учасників та організаторів від нашої церкви, була задіяна комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я у складі: о.д-ра Андрія Логіна, о. Василя Сліпчука, о. Руслана П'яста, о. Сергія Білоконя, о. Михайла Дзуля та ректора Львівської духовної семінарії Святого Духа - о.д-ра Ігоря Бойка. У суботу 9-го серпня в парафіяльній церквіі, було відслужено Божественну Літургію із поминальною панахидою за упокій душ загиблих героїв.
 В 15.00 годині розпочався духовно-патріотичний виступ за участю: молодіжного архикатедрального хору м. Тернополя, отця декана В. Березовицького Василя Брони, Тріо Бандуристів, та інших надзвичайних сольних та акапельних виконавців Тернопільщини. По завершенні концерту, ми спільно помолилися за мир і спокій в Україні перед Чудотворною іконю Зарваницької Матері Божої. Пам'ять Славних Героїв Українського народу- завжди ЖИВА!



Початок Успенського посту та пам'ять Макавейських мучеників



 Початок Успеньського посту, розпочався із освячення грецьких хоругв, які для парафіяльної церкви, пожертвувала сім'я Олександри та Василя Дронюків із м. Снятена Івано-Франківської області. Після Божественної Літургії, відбулося освячення першоплодів та зілля, оскільки в окремих місцевостях у започаткованих та збережених традиціях, саме у цей святошний день, здійснюється освячення зілля та першоплодів. Ми щиро вдячні нашим жертводавцям за офірувані хоругви, та спільну молитву цього дня усім нашим парафіянам та паломникам.

середу, 13 серпня 2014 р.

Проща Самбір-Зарваниця


9-10 серпня відбулася  проща наших мегрантів ( Самбір-Зарваниця ), яка тривала протягом дев'яти днів. Ідучи з паломництвом до Святого та Чудотворного місця, наші прочани жертвували свої безперервні молитви за мир і спокій в Україні, за збереження життя мирних людей та наших героїв - воїнів. На світлинах ми можемо побачити: привітання паломників біля парафіяльної церкви, молитву перед Чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері, благословення мощами святих мучеників. У 19.00 г. в парафіяльній каплиці було відслужено вечірню, а по її завершенні Архиєрейську Літургію, яку очолив Високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк. У свїй проповіді, Високопреосвященний владика Василій, звернувся до прочан із заохоченням до молитви, посту та діл милосердя та навів приклад, що саме їхня жертва пішої прощі, сьогодні як ніколи- рятує людські життя. Продовженням вечірньої прощі, були: похід із запаленими свічками до Чудотворного місця об'явлення,  молебень до Богородиці та здійснено чин освячення води.






пʼятницю, 1 серпня 2014 р.

Подяка нашим жертводавцям із діаспори ( родині Головінських)

Складаємо щиру подяку за пожертву- родині о. Василя Головінського, який в часі перед 2-гою Світовою Війною був парохом у Зарваниці . Цього року, ми розпочали ремонтні роботи  парафіяльної каплиці, де у задумах було передбачено виготовлення вітражного зображення Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.  Вітражну   роботу було виконано паном Юрієм Сенюком, який приклав велике зусилля для того, щоби ікону було вмонтовано у каплиці над головною аркою ще до цьогорічної Всеукраїнської Прощі.  Монтаж, як і самі ремонтні роботи, проводяться бригадою пана Василя, а кошти на виготовлення робіт було пожертвовано, родиною Головінських в пам'ять покійної Анни Головінської-Максимович(дочки колишнього пароха Зарваниці о. Василя головінського). Висловлюємо наші співчуття з нагоди втрати дорогої Вам особи та запевнення у наших молитвах за упокій душі раби Божої Анни її  батька отця Василя та всієї Вашої померлої родини.
Окрему подяку складаємо пану Професору Карку та Його Комітету у сприянні отримання коштів. Нехай Милостивий Господь щиро винагородить усіх за Їхні труди.