четвер, 26 червня 2014 р.

"Канікули з Богом 2014" у Зарваницькому деканаті

З 16 по 20 червня в с. Зарваниця відбувся літній табір для дітей. Весело та активно провести свій час їх запросили священики з Зарваницького деканату. Вже другий рік поспіль діти приїжджають в цей табір, щоб під їхнім проводом гарно відпочити, набратися нових вражень, знайти нових друзів, а також, щоб духовно збагатитися і пройти християнський вишкіл. Цього року до нас завітало 130 дітей віком від 10 до 16 років. Їх розподілили на 4 групи. За кожною групою були закріплені аніматори, які відповідали за дотримання порядку в таборі. Для дітей проводилися пізнавальні екскурсії, спортивні змагання, вікторини, розвиваючі ігри, тематичні гуртки. Починаючи з понеділка весь табір організовано дотримувався розпорядку. З 10.00 до 12.00 відбувався приїзд дітей та реєстрація, а також поселення в реколекційний будинок. Дальше їх розподілили по групах, де відбулося знайомство з аніматорами і ознайомлення з правилами табору.
Велика увага протягом цих п’яти днів зверталася на духовне виховання дітей. Духовною темою табору була «Дев’ять плодів Святого Духа», яку щодня розглядав та обговорював з дітьми священик. Також кожного ранку о 8.00 відбувалася Служба Божа, під час якої діти та аніматори мали змогу приступити до сповіді та причастя.
Після обіду діти працювали в групах, де мали змогу творчо підійти до виготовлення речей своїми руками. В вівторок та в четвер вони грали квест по Зарваниці, а в середу – футбол.  Для тих, хто любить танцювати щовечора включали банси. Особливо дітям сподобався королівський танець, який танцюють в парах.
В четвер неподалік від співочого поля для дітей запалили велике багаття. Але перед цим кожна група «давала завершальні концерти», часто з веселими анекдотами та коміксами.
Кожна дитина вчилася бути самостійною, вміти дружити, поважати інших, висловлювати свою думку, бути корисною для колективу. Адже в таборі, далеко від рідної домівки, якраз можна було показати себе та свої таланти.

суботу, 7 червня 2014 р.

У Зарваниці відбулась проща Козлівського деканату

Сьогодні відбулась проща вірних Козлівського деканату. Вечірню 0 19.00 год. відслужив о. Остап Луців, Святу Літургію очолив о. декан Роман Гук, співав хор із с. Купчинці. Вкінці Св. Літургії прочан привітав о. Володимир Топоровський декан Зарваницький. Похід до Чудотворного Місця супроводжував духовий оркестр із с. Денисів. На Чудотворному Місці було відслужено Молебен до Богородиці та Водосвяття.