понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Соборування у місяці листопаді винятково відбудеться у другу суботу (09.11.2013 р.Б.)

У звязку з обставинами що склалися Соборування у місяці листопаді переноситься із другої п'ятниці (08.11.2013 р.Б.) на другу суботу (09.11.2013 р.Б.). 

Запрошуємо!!!

неділю, 20 жовтня 2013 р.

Храмовий празник у парафіяльній церкві с. Зарваниця

 На свято Покрови Матері Божої, парафіяльна церква с. Зарваниці, приймала дорогого гостя високопреосвященного Архиєпископа та Митрополита Тернопільсько-Зборівського - кир Василія Семенюка, який у важкі часи підпілля у 1975 році із благословення(світлої пам'яті митрополита Володимира Стернюка), отримав призначення - завідателя для Зарваниці. З виходом УГКЦ із підпілля, тоді ще отець мітрат Василій, приклав великих зусиль у розбудуванні Марійського Духовного центру. На світлинах, ми бачимо привітання нашого митрополита, парафіяльними діточками, яких підготувала сестра Тетяна ЧСВВ. Після зустрічі та привітання, високопреосвященний владика Василій Семенюк, роспочав Архиієрейську літургію, під час якої було уділено священичі свячення отцеві дияконові Михайлови Рудаку. У своїй проповіді, митрополит Василій, виклав гарну глибоко-духовну науку про значимість свята Покрови Божої Матері у нашому християнському житті. По завершенні Божественної Літургії, високопреосвященний владика Василій Семенюк, поділився своїми спогадами про нелегкі часи підпілля та згадав тих, які з радістю приймали підпільних священиків до своїх домівок.
 На завершення храмового празнику, було здійснено чин благословення та освячення води, після якого, митрополит Василій окропив святою водою наших парафіян та усіх паломників, яких на свято Покрови до Зарваниці прибуло у великій чисельності.





суботу, 12 жовтня 2013 р.

Велике торжество у селі Маловоди

 29 вересня у неділю після Всемірного Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, до села Маловоди, прибув високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк, який відслужив Архиієреську Святу Літургію. В часі Божественної Літургії, було освячено престіл для храму Різдва Пресвятої Богородиці та здійснено таїнство Священства через покладання Святительських рук високопреосвященного владики Василія. По завершені Святої Літургії, було здійснено чин Благословення та Освячення води.



14 вересня у Зарваниці відбулася п'ята всеукраїнська проща для військових

 Цьогорічну прощу для військових та силових структур України, традиційно було розпочато молебнем до Богородиці, перед Чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері. Молебень, як і саме паломництво, очолив головний капелан для українського війська при держпартаменті УГКЦ- преосвященніший владика Михаїл Колтун. По завершенні молитви перед Чудотворною іконою, відбувся процесійний хід за участю військових капеланів та представників різного роду військ і силових структур України, до символічної могили загиблим воїнам за Волю України. Біля могили, поминальною панахидою, було вшановано пам'ять всіх померлих за нашу свободу.
 Цей рік, є ювілейним роком з нагоди 1025-ліття Хрещення України-Русі, томуто і сама програма Військового Паломництва до Зарваниці, містила характер духовного пробудження та скріплення віри для подальшого служіння Богові та людям. Коли військові моляться - сам Господь оберігає спокій. Молімося і ми, дорогі у Христі брати та сестри, за тихе і мирне небо, за мир та спокій у цілому світі, за наше добре та щасливе - Богом благословенне життя.