неділю, 30 вересня 2012 р.

Храмовий празник у родинному селі патріярха Йосипа Сліпого

 На велике свято Всемірного Воздвиження Чесного Хреста, відбувся храмовий празник у родинному селі патріярха Йосипа Сліпого- Заздрості. Божественну Літургію очолив отець декан Володимир у співслужінні: священиків із Зарваницького деканату та пароха м. Волочиська-о. Володимира Козака(хмельницького деканату, який сповідав вірних). На Святій Літургії, був присутній пан Богдан Тернопільський із родиною, який був одним серед ініціаторів вирішення проблеми, щодо церкви у с. Заздрості. По завершенні богослужінь, було зроблено світлину на передньому плані церкви, щоби вона увійшла в історію, яку творили люди- саме так, про історію та людей згадував у своїх тлумаченнях патріярх Йосип Сліпий.


23 вересня у неділю Зарваницьку парафію відвідав отець ректор разом із братами семінаристами

 Божественну літургію у співслужінні отця пароха Дмитра-Петра Квича, отця Зеновія Шимковаго та у супроводі молитовного співу братів семінаристів- очолив ректор Тернопільськї Вищої Духовної Семінарі отець Іван Римар. Після Святого Євангелія, отець мітрат Дмитро, зачитав листа із зверненням нашого Високопреосвященного Архиєпископа та Митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка. У цьому листі (який прокоментував і глибоко роз'яснив отець парох), ішлося про те , яку важливу місію для нашої УГКЦ, має виховання та духовна формація майбутніх душпастерів.

суботу, 29 вересня 2012 р.

Храмовий празник у с. Маловоди

 На Різдво Пресвятої Богородиці у с. Маловоди, відбувся храмовий празник на який зібралося багато вірних та двох попередніх парохів-о. Ігоря Федоришина ( який нещодавно повернувся із місій у Казахстані) та о. Василя Вуйцика(теперішнього пароха с. Конюхи, що на Козівщині). Святу Літургію, очолював отець декан Зарваницького пресвітеріату у співслужінні деканальних отців. Велика заслуга у прекрасному пиготуванні храмового празника, лягла на плечі теперішнього священика на цій парохії - отця Остапа Луціва.
У Маловідській церкві відчувався дух сильної молитви, яку заносили з різними проханнями до Пресвятої Богородиці про Її материнську опіку над нашим рідним краєм.

неділю, 23 вересня 2012 р.

У Чудотворній Зарваниці, відбулася четверта проща українського війська та капеланьства УГКЦ

 Цими днями у Зарваницькій Святині, пройшла проща українського війська та капеланьства при УГКЦ. Це вже четверте паломництво, яке очолює головний капелан при нашій греко-католицькій церкві, преосвящений владика Михаїл Колтун. На світлинах, ми бачимо привітання архиієрея та усіх учасників цієї величавої прощі. Біля могили воїнам УПА, було вшановано пам'ять за всіма загиблими воїнами та правоохоронцями, які віддали своє життя за наш мир та спокій під чистим, ясним небом. Зведений військовий оркестр, виконав музичний твір на слова відомої патріотичної пісні "Коли ви вмирали, вам дзвони не грали..." та державний Гімн України. Після цього відбувся хресний хід та урочистий парад різних родів військ, курсантів, лицеїстів, воїнів та ветеранів учасників визвольних змагань до Чудотворного Місця. У вечері пройшла молитва за мирне та спокійне життя. Нехай нас усіх береже Господь та Пресвята Богородиця- Зарваницька Божа Мати.



неділю, 16 вересня 2012 р.

Цінні знахідки для архіву, було віднайдено на парафіяльній церкві

 Під час проведення реставраційних робіт, на горищі парафіяльної церкви с. Зарваниці, було знайдено цікаві документальні матеріали. Деякі із них, належать особистій коренспонденції блаженного мученика Никити Будки, який із благословення митрополита Андрея Шептицького, проводив велику і трудну працю із відбудування Духовної Святині у Чудотворній Зарваниці з 1931 по 1939 роки. Знайдено декрет блаженного владики, про необхідність створення Марійської дружини та Української Молоді Христової, щодо останньої, то на парафіяльній церкві було встановленно таблиці, на яких вказано роки заснування (1933 р.). З них віднайдено тільки уламки, які чудом залишилися не докінця знищиними. Частину інших матеріалів, можна побачити у низу, де є викладені світлини більших форматів.

суботу, 8 вересня 2012 р.

Проща Мукачівської єпархії

 Сьогодні 8 вересня розпочалася проща Мукачівської єпархії, яку очолив преосвящений владика Мілан Шашек , за участі численного духовенства, монашества та вірників із усього Закарпаття. Від імені високопреосвященного архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського, дорогих прочан- привітав о. д-н Володимир Топоровський. Приємно бачити, як паломники із Закарпаття, разом із своїми душпастирями, творили спільну молитву вечірньої та Божественної літургії. Цьогорічна проща, зібрала вражаючу кількість охочих паломників. З молитвою до Зарваницької Богородиці, просимо про Її небесне заступництво для цілої нашої Церкви.



Відбулась Проща Марійських та Вівтарних дружин Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Програма цьогорічної прощі Марійських та Вівтарних дружин Тернопільсько-Зборівської архиєпархії виглядала так: 
10:00-11:00 - реєстрація. Сповідь.(Парафіяльна церква)
11:00 - Святкова Літургія. Урочисте відкриття. Посвята в члени Марійської та Вівтарної Дружин. Забави.
13:00 - обід (біля Християнського колегіуму «Знамення»). Вільний час. 
14:00 - формація (Чудотворне місце).
15:00 – Інтелектуально-логічні ігри.
16:30 - 19:00 - святковий концерт (Чудотворне місце). Підбиття підсумків. 
19:00- від'їзд учасників прощі.