суботу, 30 червня 2012 р.

У суботу розпочалася проща Збаразького деканату із спізненням, тому що втомлені прочани, які ішли пішою ходою просилися про відпочинок

Проща Збаразського деканату пройшлася Хресною ходою від каплиці парафіяльного храму до Чудотворного місця Зарваниці. Кожна людина почуває себе Божим створінням, коли у своєму серці щииро відчуває- Божу справедливу ЛЮБОВ! Паломники ішли до Зарваниці дуже відважно, а Пресвята Богородиця їм допомогала, так як співаємо у пісні на Її честь- " За всіх Ти молишся Благая..."



Євхаристійна проща Бучачцької єпархії до Чудотворного місця у Зарваниці

 Сьогоднішню Євхаристійну прощу Бучацької єпархії, очолив преосвящений владика Димитрій Григорак( єпарх Бучачцький). В цьому особливому паломництві, взяли участь: духовенство, преподобні сестри у монашистві, батьки та діти, останні мали приготування до Першої Святої Сповіді та Урочистого Причастя, яке прийняли із рук преосвященого владики Димитрія. У своєму привітанні, архипастер звернув увагу на саме дійство, яке є утаємничине, але близьке у спасінні кожної людини, як дитини Божої. Після архиєрейської Святої Літургії, преосвященний владика Димитрій разом із діточками(цілої Бучацької єпархії ) прийшли поклонитися Чудотворній іконі Зарваницької Божої Матері.






середу, 27 червня 2012 р.

Камінь, який відкинули будівничі-став наріжним каменем

 Наріжним каменем нашої віри стався Господь Наш Ісус Христос, який оживляє її благодаттю Духа Святого, яка відкриває для нас пізнання Божої Любові та зміст цілого нашого християнського життя. Подібно, як в духовному житті так і в мирському, маємо добре подбати про будівлю, тому ми порадившись із митрополитом Тернопільсько-Зборівським ( високопреосвященим владикою Василієм Семенюком) та нашим отцем парохом (митрофорним протоієреєм Дмитром-Петром Квичем)- вирішили укріпити фундамент парафіяльного храму.


вівторок, 26 червня 2012 р.

Проща Козівського деканату

 23 червня у Зарваниці відбулася проща Козівського деканату, до якої долучилися паломники із Закарпаття(яких очолив о.Торас Бурлака), та м. Галича(більше 60 осіб, які прийшли разом із братом семінаристом пішки). Очолював Святу Дітургію о. Іван Кравець у співслужінні о.декана Зарваницьког та священиків Козівського д-нату. Милилозвучним співом супроводив церкковний хор із парафії цукрового заводу с.м.т. Козова. По завершенні Божественної літургії із спіснею до Зарваницької Божої Матері, паломники пішли до Чудотворного місця, де було відслужено молебень до Богородиці та здійснено чин благословення і освячення води, Після цього прочани молились хресну дорогу спільно із своїми душпастирями.


пʼятницю, 8 червня 2012 р.

Програма Всеукраїнської та Молодіжної прощі


ЧЕТВЕР, 12 липня
Вихід прочан пішої прощі до Зарваниці з Хмельницького, Кам'янця-Подільського, Волочиська, Сатанова, Підволочиська.

П'ятниця, 13 липня
06.30 - Збір паломників, які візьмуть участь у пішій прощі, біля Архикатедрального собору м. Тернополя.
07.00 - Свята Літургія.
08:30 - Вихід прочан з Тернополя до Зарваниці (супровід міліції, медперсоналу).
(Ночівля у с. Струсів)

Субота, 14 липня
Вихід прочан з Бережан, Козови, Зборова, Збаража, Теребовлі до Зарваниці.
11.00-18.00 - Реєстрація учасників прощі (при вїзді в Зарваницю).
12.00 - Конференція “Святі Тайни” (каплиця біля парафіяльної церкви).
13.00 (14.00) - зустріч в м. Збаражі Патріарха УГКЦ Святослава, Архиєпископа Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліаса Шакура та Преосвященного Антона Коша (перший єпископ-ординарій Кишиневської єпархії республіки Молдова).
У церемонії зустрічі візьмуть участь Владика Василь Семенюк, Архиєпископ, Митрополит, Тернопільсько - Зборівський УГКЦ та представники влади.
16.00-17:00 - Зустріч з молоддю (каплиця біля парафіяльної церкви).
17.00 - Вервиця (площа біля собору).
19.00 - Вечірня (каплиця біля парафіяльної церкви).
20.00 - Архиєрейська Свята Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви).
22.00 - Похід зі свічками до чудотворного місця.
23.00 - Молебен до Богородиці (площа біля собору).
00.00 - Освячення води.
00.30 - Хресна Дорога.
00.30 - Початок духовного концерту (співоче поле).
00.30 - Нічні чування (собор, підземна церква, парафіяльна церква).

НЕДIЛЯ, 15 липня
07.00 - Утреня (собор).
08.00 - Похід владик і священиків від собору до подіуму на чудотворному місці. Привітання владик.
08.30 - Архиєрейська Свята Літургія. Освячення води та релігійної атрибутики.
11.30 - Свята Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви).
12.00 - Свята Літургія (собор).
14.00 - Свята Літургія (собор).

неділю, 3 червня 2012 р.

Вітаємо о. декана Володимира Топоровського з Днем Народження!

Отче декане Володимире, прийміть найщиріші вітання з нагоди Ваших уродин від спільноти священичої і парафіяльної! Нехай Господь Ісус, що зіслав на своїх апостолів Святого Духа, сповнить і ваше серце тією житєдайною силою, щоби ваше священиче служіння і надалі уприсутнювало Ісуса серед нас. Зичимо щастя, здоровя, радості, любові, миру і прожити многії і благії літа!

пʼятницю, 1 червня 2012 р.

Тебе я Господи молю, за мову скривджену мою...


 31 травня свою прощу до Чудотворно місця у Зарваниці мали школи інтернати із Тернопільської області. У програмі їхнього паломництва була Свята Літургія( Собор Зарваницької Божої Матері) та концертна програма за участю учнів-вихованців шкіл інтернатів, яка відбувалася бля парафіяльного храму у каплиці. Приємно те, що у прощі приймали участь представники освіти, яких очолив начальник обласного управління освіти п. Іван Запорожан та від Греко-католицької Церкви Голова  Патріаршої комісії з питань освіти і виховання с. Христофора. Виступ розпочався із молитви "Достойно є..." грецькою мовою у виконанні дітей із ДЦП, які виявили велику майстерність своїм прекрасним співом. Надзвичайно зворушливими були всі виступи(слова пісні " Тебе я Господи молю, за мову скривджену мою..." , про мову і Україну було багато пісень і це не випадково, тому що сьогодні для українського народу болячи дивитися, як окремі сили нашої влади намагають впровадити в окремих областях статус другої державної мови- російської), це відчуває серце дитини, яка виросла у Незалежній Україні. Потрібно відзначити ще один із цікавих виступів- виконання пісні мовою для глухонімих, який нагадував танець і пісню одночасно. Завершення прийшлося на нашу Зарваницьку школу інтернат "Знамення" із чудовою сучасною композицією танка у якому було відображено боротьбу добра і зла. Велика подяка усім учасникам та організаторам цієї прощі, а особливо п. Анні Зварич, яка є представником мирян при нашій Тернопільсько Зборівській митрополії. На завершення прощі, всі її учасники склали квіти та свою молитву біля Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері.


на світлинах виступи дітей учнів та вихованців шкіл інтернатів