вівторок, 29 травня 2012 р.

Чи варто поїхати в Зарваницю?

Свідчення Лоли: Минулої осені я від тітки почула про отця, який сповідає в монастирі в Зарваниці і допомагає багатьом людям і вона збиралась поїхати, а я почувши зацікавилась,бо мені було важко в той час і захотіла поїхати. Вийшло так що він в двох словах по телефону сказав, сьогодні нічні чування от і приїжджайте, то ми бігом виїхали та й за годину були там,дуже було гарно-люблю нічні чування взагалі-особливий стан, а зранку до святкової служби вирішили піти в церкву з оригіналом ікони (мені вперше таке випало, якщо чесно хоча вже була в Зарваниці до того), я собі якось без ніяких емоцій-думаю іду помолюся, завжди якось недовіряла, що сама ікона може мати щось особливе, але ЛЮДИ!!! як тільки я клякнула перед решіткою якою відгороджено і підняла очі на образ в мене серце стиснулося так, що я не розуміла що зі мною відбувається, наче в дурмані, я нічого і нікого не помічала тих пару хвилин навколо, а сльози самі лилися просто градом, і душа сама повторяла тільки пробач мені, пробач...В мене було таке вперше в житті, але я точно знаю що це було справжнє чудо!

Свідчення Христини: Я теж цього року побувала в Зарваниці, вперше! Йшла одна пішки 3 дні. Це неможливо передати: було надзвичайно важко, але, коли я вранці прийшла в це чудове село, то першим, кого я зустріла, був отець Зиновій, який підійшов до мене і поблагословив. Я побувала в усіх церквах, відвідала мощі Івана Хрестителя, Чудотворну ікону Зарваницької Божої Матері, бачила як посвячують на дияконів, брала участь у Хресній дорозі. Після Зарваниці моє життя різко змінилось. Я стала дивитись на цей світ зовсім по іншому, вирішилися усі мої проблеми. Я неодмінно піду знову на наступний рік до Зарваниці, бо там стаються дива: Божа Матінка виконує всі нащі прохання, якщо ми ЇЇ попросимо щиро...

за матеріалами: http://molytva.at.ua/forum/7-4-1

Зарваницькі діти відвідали Кришталеву печеру у с. Кривче і водоспад в урочищі Черврне

Наша парафія організувала безкоштовний одноденний відпочинок для дітей у формі поїздки до с. Кривче (кришталева печера) і водоспад в урочищі Червоне. Поїздку очолили о. Петро Пастух, с. Тетяна ЧСВВ, медик п. Юля Шуфліта. Діти були в основному із с. Зарваниці, однак були також представники із сіл Гайворонка, Сапова, Вишнівчик. Незабутні враження від пержитого нашим дітям залишаться надовго!!!




суботу, 26 травня 2012 р.

Проща руху "Матері в молитві"

Сьогодні в Зарваниці мають прощу "Матері в молитві", які прийшли пішки з м. Тернополя в кількості 300 осіб. Пішу прощу очолили о. Василь Чамарник, о. Василь Небесний і о. Олексій.
Прочан привітав о. Петро, який також молився з ними і благословив їх мощами мучеників перших християн. 16.30 відбувся гарний концерт,19.00 - вечірня, 20.00 - Свята Літургія, яку очолив о.Василь Чамарник, також співслужив із ним декан Зарваницький о. Володимир Топоровський. Отець декан вкінці Св. Літургії привітав всіх паломників, що прибули на сьогоднішню прощу.



До Зарваниці по Боже благословення і заступництво Пресвятої Богородиці

25 травня у п'ятницю- завітала родина відомого міжнародного гросмейстра із шахів, який зібрав багато різних світових та європейських титулів, пана Василя Іванчука. На світлині ми бачимо гарний приклад християнського виховання, який переданий від батьків до дітей з особливою любов'ю та пошаною до Бога та Церкви. Родина поділилася своїм досвідчення, яке прийняли через благословення та молитву( ці прості і відомі люди- завжди за свої здобутки складають подяку Господу Богу та Пресвятій Богородиці). Цього разу вони вибрали Святе Місце у Зарваниці.

середу, 16 травня 2012 р.

Проща зарваничан до Гошова і Погоні

Сьогодні вранці о 6-й годині група паломників на чолі із о. Петром Пастухом вирушила із с. Зарваниці до відпустових місць Гошова і Погоні. Серед прочан були присутні також представники із сіл Сапова, Вишнівчик, Бурканів, а також сестри ЧСВВ с. Тетяна і с. Тимотея. На святому місці в Гошові паломники мали Святу Літургію, в часі якої прийняли Святі тайни Сповіді і Євхаристії, також помолилися хресну дорогу. Екскурсію провів о. Вінкентій ЧСВВ.
У Погоні зустрів прочан о. Атанасій ЧСВВ і розпомів про монастир і Чудотворну ікону. Паломники помолилися молебен до Богородиці перд Чудотворною іконою Матері Божої і приклалися до мощей Святих. На завершення всіх весело благословив о. Никодим ЧСВВ. Прочани з радістю на серці і скріпленні Божою благодаттю щасливо повернулися до рідної Зарваниці!


 

Повідомлення про уділення Святої Тайни Єлеопомазання (Соборування) у Зарваницькій парафіяльній церкві

З благословення нашого високопреосвященного архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка, Свята Тайна Єлеопомазання(Соборування)- буде служитися , кожної другої п'ятниці місяця: о 10.00г. Служба Божа( в часі якої, можна приступити за необхідності до Святої Сповіді), по завершенні літургії- початок Соборування. Коли би виникали якісь запитання, прохання звертатися за наступними телефонами: о. Володимир- 067 27 47 621, о. Петро- 096 44 29 330.

суботу, 5 травня 2012 р.

10-а ювілейна проща християнських шкіл до Зарваниці


Сьогодні в  Зарваниці відбулася 10-а ювілейна проща християнських шкіл до Зарваниці. У паломництві взяли участь:
- Колегіум–інтернат «Знамення», с. Зарваниця.
- ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого», м. Тернопіль.
- Колегіум св. Йосафата, м. Бучач.
- ЗОШ І–ІІІ ступенів, с.Озерна Зборівського р-ну.
- Ліцей Климентія Шептицького, м. Львів.
- Школа Святого Василія Великого, м. Івано-Франківськ.
- Школа Святої Софії м. Львів.
- Школа Святих Бориса і Гліба, с. Бортники Жидачівський р-н.
- Дитячий садочок св. Миколая, м. Дрогобич.
- Карачинський греко-католицький ліцей ім. єпископа Олександра Стойки, Закарпатська обл.
Програма прощі була наступною
10-00 – зустріч учасників прощі при в'їзді до с.Зарваниця;
10-10 – формування колони і піша хода селом до Марійського духовного центру;
11-00 – Архиєрейська Божественна Літургія (Собор Зарваницької Матері Божої);
12-30 – посвячення води;
13-00 – обід;
14-00 – Концертна презентація шкіл (каплиця біля парафіяльної церкви);
17-00 – поклоніння чудотворній коні, складання подяк і намірень.




середу, 2 травня 2012 р.

Сьогодні із днем народження вітаємо дорогого отця мітрата Андрія Говеру

В цей день своє народження відзначає митрофорнийпротоієрей Андрій Говера, якого ми вітаємо від щирого серця і бажаємо- Многії і благії літа! А є ще у житті окремі моменти, за які хочу подякувати Вам отче духовний особливо(думаю, що пам'ятаєте). У житті буває різне, а хороша людина - завжди є вірна людина!Ви є вірні церкві і Богові-Господь це знає! Вітаємо Вас! На многії та Благії літа!

Німа молитва