суботу, 31 грудня 2011 р.

Дякуємо Богові та Пресвятій Богородиці за прожитий 2011рік Божий



 На завершення 2011р.Б. в парафіяльній церкві с.Зарваниці , було відслужено подячний молебень до Богородиці за всі отримані ласки у минувшому році . Приємно , що подякувати за прожитий рік , прийшло багато прочан , які відвідують це святе місце протягом цілого року. Наша парафія є найбільшою , до неї належать усі паломники , які постійно присутні на Святій Літургії , що звершується кожного дня за їхні молитовні намірення . Сьогодні поособливому складали подяку Господу Богу та Пресвятій Богородиці за всі отримані ласки та добродійства протягом цілого нашого життя . Скільки багато ми звертаємося із проханням і скільки мало є вдячними за вислухану молитву .На завершення подячної молитви усі присутні отримали благословення мироточивими мощами перших християн мучеників та приступили до мирування і поклоніння Чудотворній Іконі Зарваницької Божої Матері . Після цього пішли на святе місце об'явлення де було відслужено Божественну Літургію .Божого благословеня усім у новому 2012 році Б.


вівторок, 20 грудня 2011 р.

Велике свято св . Миколая Мирлікійського Чудотворця відбулося на парафії с. Гайворонка

Завдяки старанням с . Ксенії ЧСВВ , яка проводить катехитичну працю для молодшої вікової категорії дітей з парафії св.Анни , відбулося прекрасне дійство Святого Миколая . Для цього сестра Ксенія залучила та приготувала діточок із недільної школи . Виступ дітей відбувався у храмі св. Анни , де були присутні батьки , учителі та учні Гайворонської школи . Приємним є те , що всі вірні в цей святий день , мали можливість вислухати Св. Літургію та приступити до Св. Причастя , а це є найбільшим дарунком для кожного - отримати ласки Божої благодаті .

неділю, 18 грудня 2011 р.

До дітей села Зарваниці завітав святий Миколай

 Урочисте святкування празнику св. Миколая Мирликійського Чудотворця на нашій парафії розпочалося відправою Великої вечірні з литією, на яку зібралися майже всі діти села із своїми батьками. Свято звеличили парафіяльно-катехитичні заходи сестри Тетяни, яка приготувала дітей, які наочно приблизили особу св. Миколая і його благородні діла. На закінчення виступів до дітей завітав і сам улюбленець св. Миколай. Він щедро роздавав подарунки усім дітям, які для нього приготували хто віршики, а хто пісеньки. Гостинці отримали не тільки діти, але також усім присутнім, і прочанам, дісталось посмакувати солодощів небесного заступника.




неділю, 11 грудня 2011 р.

Надзвичайне паломництво до Святині Матері Божої у Зарваниці


 Цієї неділі до парафіяльного храму с.Зарваниці прибули паломники із м. Івано-Франківська , яких організували на прощу брати семінаристи . Це паломництво було особливим тому , що з благословення отця-духівника Теологічної Академії м. Івано-Франківська , брати привезли до парафіяльної церкви частинку мощей великого святого української землі - священомученика Йосафата Кунцевича , мощі якого цілком знаходяться у Римі в базиліці св.апостола Петра .Сьогодні по завершені Божественої Літургії всі присутні мали можливість прикластися до святих мощей та отримати благословення . У церкві неперестанно творилася молитва за заступництво св.священомученика Йосафата над нашим українським краєм та його народом. Молилися за прощення гріхів та ласки єдності і нашого спасіння .Від щирого серця складаємо подяку отцеві -духівнику та братам семінаристам за таку можливість помолитися біля мощей св.свящмуч. Йосафата .

суботу, 10 грудня 2011 р.

"Коли ви вмирали вам дзвони не грали..." Саме близько Вишнівчицької церкви не вдарив дзвін за погиблими воїнами ОУН-УПА.

Сьогодні на цвинтарі с.Вишнівчик було спокійно так , як і тоді , коли привезли тіла померлих молодих воїнів - повстанців , що віддали своє молоде життя за вільну УКРАЇНУ.Біля могили воїнам ОУН-УПА було відслужено парастас за померлими героями . На місцевому кладовищі лежать більше 950 молодих осіб , які віддали своє життя за наше майбутнє - всі вони були із місцевих сіл : Котузова , Бурканова , Золотників , Сапови , Гайворонки , Надрічне , Беневи , Маловодів , Богатківців , Зарваниці , Вишнівчика та славної Підгаєцької і Бережанської землі . У тому часі 1948 році , до с. Вишнівчика звозили всіх убитих , закатованих та поранених воїнів - націоналістів . За словами свідків, під час опізнання , матері відрікалися від своїх дітей , дружини - чоловіків ; брати чи сестри - одне від одного .  Слава мужніг героїв-повстанців -  буде жити вічно .

суботу, 3 грудня 2011 р.

Господь післав гарну погоду для людей , які зібралися великою кількістю на св.Тайну Єлеопомазання (Соборування)

 В цю суботу під час уділення св.Тайни Єлеопомазання у святому чудотворному місці Зарваниці , зібралося понад двох тисяч прочан з різних місцевостей для того , щоби отримати великі ласки Божої Благодаті . О 10.00г. в парафіяльному храмі розпочалась Свята Літургія , по її завершені ми порадившись з отцями дійшли до єдиної правильної думки , що продовження молитви потрібно проводити на парафіяльному подвір'ї з огляду на те , що кількість вірних є дуже великою . Цього дня Господь благословив нашу молитву гарною погодою .Серед прочан , які приймали участь в молитвах були паломники із Вінниці , Хмельницького , Миколаєва та з наших західних областей .Дякуємо нашим священикам і людям за їхню терпеливість та витривалість у молитвах . Окремі з прочан ділилися враженнями від того , що попередня їхня участь в Таїнстві Соборування принесла їм полегшу на здоров'я , а Пресвята Богородиця , яка є прославлена у цьому святому місці своєю Чудотворною Іконою - вислуховує наші молитви .

пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

Недільну школу при парафії Пресвятої Тройці проводить с . Тетяна ЧСВВ

Саме в ці дні відбувається приготування до святкування одного з найулюблінішого свята для дітей - святого Миколая Мирлікійського чудотворця . На світлині ми бачимо , як проходить репетиція сценки за участю дітей ,  середньої вікової групи  із недільної школи , яку навчає с . Тетяна ЧСВВ . Протягом року  , наші діточки мають гарну можливість непросто слухати науки , але брати участь в іграх та різних сценках , які для них приготовляє сестра Тетяна . У літку було організовано поїздку дітей Зарваницького деканату до Унева , під час якої сестри ЧСВВ провели змістовну програму молитви та відпочинку . Ми дякуємо Господу Богу та генеральній матері сестер василіянок за те , що при наших парафіях працюють їхні жертвенні сестри - це велика поміч для священиків , а для самих діточок - надзвичайна радість .