середу, 29 червня 2011 р.

П'ята річниця смерті архиєрея Михайла Сабриги

Панахиду, за світлої памяті слугу Божого владику Михайла Сабригу у Зарваницьких криптах на Чудотварному місці, було відслужено 29 червня 2011р.Б.(саме в цей день п'ять років тому зупинилось серце преосвященного владики Михаїла-првлячого єпарха Тернопільсько Зборівського).Пригадуємо,що владика Михаїл Сабрига був похоронений в криптах дзвіниці ,які знаходяться в Марійському Духовному Центрі.Вшанувати пам'ять з дня смерті приїхали:ректор духовної семінарії ім.патріарха Йосипа о.Іван Римар з братами семінаристами та сім'єю,давній приятель і співбрат у монашестві о.м.Михайло Шевчишин ЧНІ,монахи студити із Зарваницького монастиря-о.Віталій з братами,преподобні сестри монахині та рідна сестра владики.Також участь у молитві взяли отці із Зарваниці:о.декан Володимир,о.Петро Пастух та о.Анрій Шалай.Хочу скласти подяку в організуванні сьогоднішнього дня пам'яті бр.префекту І курсу Ярославу Пелиху та братам семінаристам.Зі словом подяки за участь у молитві звернувся зарваницький декан о.Володимир,який пригадав приклад Великого мужа молитви,яким був преосв.вл.Михаїл Сабрига.Отець ректор виголосив проповідь пригадуючи,яким надзвичайним духовним батьком для всіх був слуга Божий вл.Михаїл ,а на завершення своєї науки задекламував вірша присвяченого Світлої пам.преосв.вл.Михаїла Сабриги,який подаємо нище.


Іду в Зарваницю
о.Петро Половко
Присвячується
блаженної пам 'яті
Владиці Михаїлу Сабризі
Іду в Зарваницю, щоби відпочити,
З доріг, що минули земної борні.
Вже стихли тривоги, так тихо Владико,
Співає джерельце Вам в вічному сні.

Будуть пролітати літа за літами,
Свята Зарваниця збирати прочан.
Та наша молитва буде поруч з Вами,
А Ваша із неба буде в поміч нам.

Прийшов в Зарваницю, щоби відпочити,
З доріг, що минули земної борні.
Спочиньте, владико, Ви мужньо боролись,
І свято прожили на своїй землі.

вівторок, 28 червня 2011 р.

У близькому часі можна буде більше дізнатися про Чудотворні ікони Тернопільщини

Підготовляється виставка-експозиція Чудотворних ікон (копій),які знаходяться в греко-католицьких храмах на Тернопільщині.Копії Чудотворних ікон буде виставлено у парафіяльній церкві с.Зарваниця.Більше інформації можна буде отримати за н.м.т.067 27 47 621 о.Володимир.

неділю, 26 червня 2011 р.

Ідемо до Зарваниці,щоби випросити у Матері Божої ласки за опіку над нашими сім'ями

Саме з таким наміром до Матері Божої у Зарваницю прийшли подружні пари.Після молебня до Богородиці перед Її Чудотворною іконою,яка знаходиться в парафіяльні церкві, до них було скероване слово привітання і уділено благословення св.мощами перших християн-мучеників.Після цього прочани пішли до чудотворного місця,де у соборі мали св.Літургію.

Радісно і приємно коли ми молимося разом

Враження від участі в урочистостях з нагоди 10 річниці відвідування блаженного папи Йоана ПавлаІІ України-були особливими(повідомив о.Андрій після приїзду зі Львова разом із вірними Зарваницького деканату).Дорогою до дому повернули в Унів,щоби там помолитися перед Чудотворною іконою Матері Божої.Все на славу Божу!Не хай Пресвята Богородиця береже наш край і весь світ.

четвер, 23 червня 2011 р.

Вервиця з рук Блаженного папи для Чудотворної ікони Матері Божої у Зарваниці

Перед приїздом Святішого отця Йоана ПавлаII,до Київа було перевезено о.парохом Дмитром Квичем разом із семінаристами ТВДС ім.Патріарха Йосипа,Чудотворну ікону Зарваницької Матері Божої,яку поклали для почитання на Аскольдові могилі у церкві св.Миколая Мирлікійського.Коли ,про перебування Чудотвоної ікони повідомили Бл.папу Йоана ПавлаІІ ,то зразу з літовища Святіший Отець у супроводі направився до храму на Аскольдові могилі,щоби там помолитися.З вдячности за те,що Чудотворну ікону було привезено із відпустового сятого місця ,Блаженний папа подарував коштовну вервицю,яка зараз знаходиться в парафіяльному храмі Пресвятої Трійці біля ікони Матері Божої у Зарваниці.Це вже історія із реліквією від Бл.Папи Йоана ПавлаІІ.

четвер, 9 червня 2011 р.

У Зарваниці відбулася зустріч круглого столу на тему «Зарваниця - центр духовності та відпочинку»



У круглому столі взяли участь: Духовенство Зарваницького Санктуарія, Туроператори, Засоби масової інформації, Представники управління з питань туризму облдержадміністрації, Представники відділу культури і туризму Теребовлянської Райдержадміністрації.
Розпорядок круглого столу був наступним:
1 Досвід Марійського духовного центру у прийомі паломників і туристів Інформували: о. декан Володимир Топоровський, та о. Петро Пастух сотрудник храму Пресвятої Тройці.
2. Свято-Успенська Почаївська Лавра - всесвітньо відомий центр паломництва. Духовні центри Тернопільщини Інформував: начальник відділу релігії головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації облдержадміністрації Сивирин Микола Анатолійович
3. Європейський досвід організації екскурсійного обслуговування у міжнародних центрах паломництва. Інформував: директор паломницько-туристичного центру «Емаус» Наталя Сирота
4. Обговорення  Учасники круглого столу
На круглому столі було обговорено актуальні питаня великого пізнавального значення об'єктів паломництва у духовному становленні відвідувачів різних поколінь; встановлено контакти між духовенством та туристичним операторами області;  було прийнято конкретні заходи що до провадження екскурсійного обслуговування у Марійському духовному центрі та інших центрах паломництва краю, а також розбудови туристичної інфраструктури для паломників навколо них.

четвер, 2 червня 2011 р.

Розпорядок богослужінь в парафіяльному храмі Пресвятої Трійці

з понеділка по суботу Св.Літургія служится о 8.00г.Молебень о 19.00г.                                                    в п'тницю і суботу є ще Св.Літургія о 10.00г.після неї відчитуються молитви на оздоровлення;благословення мироточивими св.Мощами;мирування та прикладання до Чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької.                                                                                            в суботу початок прощі біля парафіяльної церкви наступний порядок:                                                       вечірня о 19.30г.після Св.Літургія та похід із свічками до Чудотворного місця де служиться Молебень до Матері Божої;чин посвячення води та Хресна дорога.                                                        Всі неділі і свята:Св.Літургія служиться о 8.00 та в 11.00;молебень о 17.00                                     Пригадуємо,що у нашому храмі Ви також можите приступити до Св.Тайни Покаяння.